Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/6/a/vattenplaneten.se/httpd.www/wp-content/themes/Divi-2/includes/builder/functions.php on line 1527 Gästblogg av Thomas Dahlgren | Vattenplaneten Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/5/6/a/vattenplaneten.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384
Välj en sida

Deep-sea biology symposium, marinbiologi, djuphav, james cameron, sjöfartsmuseet akvariet, akvariet, vattenplaneten

Tvåhundra djuphavsbiologer från hela världen samlades i veckan för fem dagars konferens om livet i våra djuphav. Med tanke på att jorden består till 60% av djuphav är det inte speciellt många forskare som delar på uppdraget att kartlägga djuphaven och försöka förstå hur livet här fungerar och påverkas av oss människor.

En kort sammanfattning av highlights tre dagar in i konferensen inkluderar ett föredrag av James Cameron, regissören av Titanic, Avatar mfl filmer. Cameron har konstruerat en djuphavsubåt som har tagit honom till världens djupaste plats 10 900 meter ner i Marianergraven. Cameron visade film från Marianergravens botten och berättade om sina upplevelser samt tekniken bakom ubåten. Ungefär 40 föredrag om dagen har täckt alla möjliga ämnen från världens djupast levande fiskarter till hur klimatförändringar påverkar djuphaven.

Kolla in programmet här: http://www.confer.co.nz/dsbs2012 eller följ Twitterflödet under taggen #dsbs2012.

/Thomas Dahlgren, ende svenska deltagaren.

Gästbloggaren Thomas dahlgren sänker en död val i forskningens namn utanför Skärhamn.