Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/6/a/vattenplaneten.se/httpd.www/wp-content/themes/Divi-2/includes/builder/functions.php on line 1527 Följ med på direktsändning från djuphavet! | Vattenplaneten Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/5/6/a/vattenplaneten.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384
Välj en sida

Just nu pågår NOAA´s (National Oceanic and Atmospheric Administration) årliga djuphavsexpedition med forskningsfartyget Okeanos explorer. Denna gång går expeditionen till vattnen utanför Samoa i Stilla havet. Som vanligt kan vi alla följa med ner i djuphavet i direktsändning eftersom allt de filmar med sina fjärrstyrda farkoster (s.k. ROVs) direktsänds på nätet. På NOAAs hemsida http://oceanexplorer.noaa.gov/okeanos/welcome.html kan du titta på direktsändningen. Det enda ”problemet” är att dykningarna sker på nattetid svensk tid, så det blir sena nätter för den som inte kan slita sig från datorn.

Ett stort antal forskare från hela världen följer också direktsändningarna live och de kommenterar och diskuterar vad som ses på twitter. Du kan ta del av detta genom att följa NOAAs twitterkonto @oceanexplorer eller genom att följa hashtaggen #Okeanos.

En av många nya arter som hittades under 2016 års expedition var en ny bläckfiskart som snabbt blev en superkändis. Tack vare att den liknar spöket ”Casper” så fick den också detta som smeknamn på twitter. Här är en film på Casper: