Välj en sida

Daniel HanssonDaniel drog en stor skara intresserade i onsdags med sitt föredrag Plast ett modernt sjöodjur. Så som det verkade var det studenter, pensionärer, människor som arbetade med havsfrågor och representanter från plastindustrin mm som var på plats för att lyssna.

 

Kvällen startade med att Åsa gav en introduktion till utställningen Out to Sea?  the plastic garbage project. Utställningen har redan som vi märkt, dragit till sig många nyfikna. En fråga som vi ofta får av besökare är; ”Vad kan jag göra för att minska skräpet i naturen?”. Detta frågade vi även Daniel som svarade så här;

”Släng inte skräp där det inte ska slängas. ”

Enkelt och rakt,  men man kan behöva påminnas om de  enklaste saker.

 

Och om man är ledsen för att man missade Daniels föredrag igår, så kommer han  tillbaka i april för att prata plast igen. Vilket vi tycker är jätteroligt!

PS_Header_m

Imorgon kl 18:30 kommer vi att visa filmen Plastic Shores (regi Edward Scott Clarke). Detta i samarbete med Vattenfilmsfestivalen Voices from the waters.

Om man är nyfiken på fler aktiviteter som sker på museet så kan man kolla Sjöfartsmuseet Akvariets hemsida där hela vårens program ligger.