Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/6/a/vattenplaneten.se/httpd.www/wp-content/themes/Divi-2/includes/builder/functions.php on line 1527 Fredagspyssel bakom kulisserna | Vattenplaneten Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/5/6/a/vattenplaneten.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384
Välj en sida

2

Idag är det stor rengöring av vår korallodling som vi har bakom kulisserna. På bilden ovan är det Robin och Jörgen som flyttar en stor korallkoloni som ursprungligen kommer från Universeums korallakvarium.

Korallodlingen kommer framöver att användas till mer än att bara föröka och låta korallerna växa till sig till utställningen och forskningsförsök, inom kort kommer vi även testa ut olika ljuskällor för att se under vilka lampor korallerna växer bäst. Vi kommer testa olika varianter av metallhalogen, LED, plasma och keramisk metallhalogen.

3Sen blir det även nya och bättre tag för att föröka våra koraller. Koraller kan föröka sig vegetativt, dvs genom att en gren går av och växer fast på nytt underlag och blir såsmåningom en ny koloni, genetiskt identisk sin moderkoloni. Vi hjälper korallerna på traven genom att bryta av grenar och limma fast på nya stenar. Dessa små korallfragment kan sedan växa till sig och bli stora.

4
Så här kan det se ut efter något år. Alla koraller på bilden har växt från små fragment.