Välj en sida
London-Zoo-desperately-seeking-mate-for-almost-extinct-fish-species

Foto: Zoological Society of London

London Zoo letar desperat efter en hona av arten [Ptychochromis Insolitus], (på engelska Mangarahara cichlid) som är en ciklidart från Madagaskar. Arten är utdöd i naturen och de enda individerna i fångenskap finns på London Zoo, som har två hanar, och Berlin Zoo som har en hane. Den sista honan i fångenskap fanns tidigare på Berlin Zoo men den dödades av hanen då man försökte få dem att fortplanta sig. London Zoo hoppas kunna hitta en  hona för att kunna starta ett bevarandearbete för att få arten att överleva.

Om det är någon som har en hona av arten ska man höra av sig till London Zoo (på adressen fishappeal@zsl.org). Enligt Brian Zimmerman på London Zoo så vet man om man har en fisk av arten, och han beskriver dem som ”underbart fula”.