Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/6/a/vattenplaneten.se/httpd.www/wp-content/themes/Divi-2/includes/builder/functions.php on line 1527 Andra publika akvarier: AquaDom i Berlin | Vattenplaneten Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/5/6/a/vattenplaneten.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384
Välj en sida


 AquaDom är världens största cylindriska akvarium. Det finns i Radisson Blu Hotel i Berlin och ligger även i anslutning till Berlin Sea Life Center . I mitten av akvariet finns en hiss som tar besökarna upp och ner i det 25 meter höga akvariet. Diametern är 11 meter och det rymmer ca 900 000 liter saltvatten. Vi besökte AquaDom på en personalresa till Berlin 2009.  Filmen är från en guidad tur upp och ner i akvariet som vi fick av AquaDom´s personal. Hotellrummen som ligger in mot den öppna ljusgården på hotellet har en härlig utsikt mot akvariets alla fiskar, (men vår guide berättade att många gäster glömmer att det samma gäller från akvariets hiss in i rummen).
Alla som har jobbat i ett publikt akvarium, eller har ett eget akvarium hemma, kan säkert föreställa sig vilket stort arbete som utförs många dagar i veckan av dykare när de putsar rutorna från insidan.

/Björn