Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/6/a/vattenplaneten.se/httpd.www/wp-content/themes/Divi-2/includes/builder/functions.php on line 1527 Maskeringskrabba ömsade skal | Vattenplaneten Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/5/6/a/vattenplaneten.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384
Välj en sida

I natt ömsade en av våra maskeringskrabbor [Hyas araneus] skal. Dessa krabbor undviker fiender genom att klistra fast tex alger och svampdjur på sitt skal mha av sitt saliv. Men när krabban ömsar skalet så förlorar den sin maskering, vilket tydligt kan ses på bilderna nedan. På bilderna sitter krabban på sitt gamla skal, som är täckt med alger. Ska bli spännande och se hur snabbt krabban klistrar fast nya alger, och jag tänkte ta en bild varje dag för att följa utvecklingen. Jag uppdaterar inlägget när nya bilder tas. Om man vill se krabban live så hittar man den i Nordiska avdelningen, i vår introvägg.

Maskeringskrabba skalömsning dag 1

Maskeringskrabba skal-ömsning dag 1

 

Redan efter två dagar kan man se att maskeringskrabban har klistrat på en del alger på sitt skal.

 

Dag 2

Dag 2