Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/6/a/vattenplaneten.se/httpd.www/wp-content/themes/Divi-2/includes/builder/functions.php on line 1527 Inköpstur för att fylla på korallodlingen | Vattenplaneten Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/5/6/a/vattenplaneten.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384
Välj en sida

I veckan tog jag och Jens U en tur till en akvariebutik för att handla lite smått och gott. Utöver vattenpreparat och salt var siktet inställt på några nya korallkolonier till vår korallodling. Börjar bli dags att fylla på odlingen nu då den har varit igång med vatten och sten i snart två månader.

Man blir lätt lite girig och vill ha allt när man ser in i ett skyltfönster/akvarieglas som ser ut så här:

Diverse stenkoraller

Korallinköp

En näringsrik lunch intogs också under besöket. Jens till höger och korallexperten och butiksinnehavaren Ted till vänster.

Affärslunch

Väl hemma fick de nya korallerna flytta in i vår nystädade korallodling. Där hoppas vi att de växer till sig och blir stora fina kolonier som sedan kan flyttas ut till våra utställningsakvarier. Vi kommer också att dela på korallkolonierna, fragmentera, för att få fler kolonier så vi kan dela med oss och byta med andra akvarium, använda till forskningsprojekt och även ha som reserv om något skulle gå fel i utställningen.

Här är bilder från en av de två ”rännorna” som vi har till korallodling. Denna rännan är 4x1m så det finns gott om plats. Några nya koraller och några gamla.

Korallodling Sjöfartsmuseet Akvariet

Koraller på tillväxt

Mer nyheter snart. Trevlig helg!