Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/6/a/vattenplaneten.se/httpd.www/wp-content/themes/Divi-2/includes/builder/functions.php on line 1527 Fiskbyte och insamling med Havets Hus | Vattenplaneten Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/5/6/a/vattenplaneten.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384
Välj en sida

Nu var det dags för vår stora piggvar att flytta. Tillsammans med två torskar flyttade igår piggvaren från vårt största akvarium Nordsjön till Havets Hus i Lysekil.

 

Dels för deras egen skull, att få större utrymme, men också för att vi ska kunna flytta in fler och mindre fiskar. Piggvaren är glupsk och äter gladeligen de flesta fiskar under 25 centimeter. I utbyte fick vi med oss hem en fjärsing och en sjökock, två arter som vi inte hade sedan innan.

 

När vi ändå var i trevliga Lysekil så passade vi på att samla in djur. Tillsammans med Helle och Elin från Havets Hus drog vi landvad och provade på sänkhåv. Resultatet blev hundratals blandade räkor, massa små snäckor, eremitkräftor och krabbor, stubb, spigg och ett litet stim med tobis.

Här är bilder från dagen!

bildtext

Robin kontrollerar piggvaren i transportkärlet 

bildtext

Piggvaren tillsammans med sin nya kompis

 

bild (6)

Insamling i strålande solsken!

bild (4)

Helle och Jens kämpar med landvaden.

bildtext

Räkor, räkor, räkor

bild (8)

Ännu fler räkor.

bild (7)

Ceasar övervakar insamlingen koncentrerat