Välj en sida


 2013 års upplaga av Vetenskapsfestivalen är i full gång i Göteborg. På olika arenor över hela stan kan skolklasser träffa forskare, lyssna på föreläsningar och delta i mängder av aktiviteter. Skolprogrammet började redan förra veckan, och från och med torsdag (25 april) och till på söndag finns det ett späckat program även för allmänheten. Du hittar all information om vetenskapsfestivalen här: http://vetenskapsfestivalen.se/

På Sjöfartsmuseet Akvariet kan skoleleverna delta i visningar både på museivåningarna och i Akvariet. En av visningarna kallar vi för ”Havet till klassrummet” och den är knuten till skolprojektet Virtue. Virtue drivs av Sjöfartsmuseet Akvariet tillsammans med Naturvetenskapliga fakulteten på Göteborgs universitet.

Filmen ovan visar hur elever arbetar med Virtue.
Om du blir mer intresserad av Virtue hittar du mer information på:
www.virtue.science.gu.se
www.virtuedata.se