Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/6/a/vattenplaneten.se/httpd.www/wp-content/themes/Divi-2/includes/builder/functions.php on line 1527 Korallbytarträff med föredrag nu på lördag! | Vattenplaneten Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/5/6/a/vattenplaneten.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384
Välj en sida

Euphyllia sp - Sjöfartsmuseet Akvariet

Nu på lördag, den 23 mars, är det dags för vårens korallbytarträff hos oss på Sjöfartsmuseet Akvariet. Detta är något vi startade med 2011 och nu har två gånger per år. Läs mer om träffarna på http://www.vattenplaneten.se/?p=696

På träffen får hobbyakvarister chansen att träffas, titta runt bland våra akvarier och bakom kulisserna, fika, mingla och byta korallfragment(om man vill). Som bonus denna gång blir två föredrag i vår hörsal. Föredragshållarna är välkända namn på forumet saltvattensguiden.se, där många av landets duktiga saltvattensakvarister skriver och delar med sig av sina erfarenheter. Läs mer om föredragen och tiderna på schemat längre ned.

Mattias Goksör håller föredrag på korallträff oktober 2012

Vi bjuder på fri entré för alla som vill vara med på träffen, även kaffe/te och en trevlig eftermiddag. Vill man köpa årskort så kostar det 40kr och gäller på 5 museer i Göteborg. Och vill man skänka en korallfragg så mottages de med stor glädje då vi äntligen har fått igång vår korallodling! Man behöver inte anmäla sig för att vara med.

Korallfragment i nya korallodlingen - Sjöfartsmuseet Akvariet

 

 

Så här ser schemat ut. Tiderna är ungefärliga.

13:00 – Vi hälsar välkomna i vår hörsal på andra våningen.

13:05 – Lasse Forsberg – Lasse på Saltvattensguiden.se

Lasse kommer att prata om ljus och korallrevsakvarium

13:50 – Anders Bygert presenterar kort hur det går med arbetet inför uppstarten av en nationell saltvattenförening för akvarister

14:00 – Bensträckare, kaffe och te

1415 – Stig Ljunggren – Stigigemla på Saltvattensguiden.se

Stig kommer att tala om akvarielitteratur och internet, vilket är bäst på vad?

1500-1700

Mingel och korallbyte i vår tropiska avdelning i Akvariet. Vi ställer upp några extra bord till de som har med sig många påsar och burkar. Dörrarna är öppna till våra bakutrymmen och vi från Akvariet visar gärna runt och pratar akvarium.

Välkomna!

/ Björn, David, Jens och Jens