Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/6/a/vattenplaneten.se/httpd.www/wp-content/themes/Divi-2/includes/builder/functions.php on line 1527 Hajbyte med Havet Hus! | Vattenplaneten Warning: Undefined variable $show_stats in /customers/5/6/a/vattenplaneten.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384
Välj en sida
Transportkärl på plats!

Transportkärl på plats!

I torsdags var det dags för utflykt till Havets hus i Lysekil. Våra småfläckiga rödhajar som vi haft i 3 år skulle flytta upp till Lysekil igen. Vi har ett samarbete med Havets hus, där vi får små hajar, ca 20 cm, sen när dom växt till sig så får dom flytta hem igen.

Första bilden visar vårt transportkärl i bilen vi använder. Man ser också en pump på bilden, och med denna pumpar vi över ca 500 l vatten. Sen ansluter vi en luftpump som syresätter vattnet på vägen, och hajarna släpps i.

Våra hajar i transportkärl

Våra hajar i transportkärl

Det är alltid härligt med utflykter på jobbet, och framförallt när man kommer ut till havet! Här njuter Jens F av vackra och soliga Gullmarsfjorden!

Gullmarsfjorden

Jens F och Gullmarsfjorden

När vi kom fram mötte Helle Andersen oss och gav oss en visning. Nu var det ett par år sedan man var där senast, och det har verkligen hänt mycket! Bla en väldigt fin klapptank som vi blev imponerade av, coola maneter hängandes i taket gjorda av ljudisolerande material, smart! Hajarna vandes in till Havets hus kallare vatten, ca 5 grader, som pumpas in direkt från havet. Lite avundsjuka är vi på det, vi måste blanda eget vatten.

Helle, hajar och Jens

Helle, hajar och Jens

Helle och haj

Helle släpper i ena hajen i akvariet

Klapptank

Havets Hus grymma klapptank!

Maneter

Lysande ljudisolerande maneter i taket!

Efter lunch var det dags att fylla på vårt transportkärl med vatten igen för de nya hajarna som skulle med oss ner till Göteborg. Vi fick även med oss några andra arter, 2 rödspättor, 2 rötsimpor, 2 taggiga sjöstjärnor samt en slätvar.

Djur från Havets Hus

Djuren vi fick med oss tillbaka

Detta är ett exempel på hur publika akvarium kan samarbeta, utbyte av djur. Men det finns också många andra fördelar med just samarbete. Nyligen så startade vi på Akvariet en maillista för nordiska publika akvarium, som är tanken ska bli en mötesplats där man kan utbyta ideer om vår verksamhet. Det ska bli intressant att se hur det kommer att utvecklas.

Vi avslutar inlägget med en bild från Havets Hus! Detta akvarium visar upp en ålgräsäng, ovanifrån. Framsidan består av en sluttande ruta, så det blir nästan känslan av att man ligger och snorklar. Krabbor, eremitkräftor och plattfiskar är några av djuren man kan hitta! Ett besök på Havets Hus rekommenderas starkt!

Ålgräsäng

Hur många plattfiskar hittar du?

Ha det gott!